Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да увођење 12 авио-линија од јавног интереса са нишког аеродрома има за циљ бржи развој јужне и источне Србије кроз повезивање са привредним центрима у Европи.

Михајловић је, гостујући на Телевизији Прва, објаснила да ће линије од јавног интереса повезати десет мање развијених округа у Србији са најразвијенијим деловима Немачке, Аустрије, Италије, али и са нашом дијаспором.

Она је истакла да се процењује да у европским регијама које покривају нове линије живи приближно 1,2 милиона наших људи, и додала да ће линије бити уведене у складу са Законом о ваздушном саобраћају и уредбом коју је Влада усвојила, уз напомену да ће се превозилац бирати на међународном тендеру.

Потпредседница Владе је нагласила да је за трошкове  функционисања ових линија у буџету обезбеђено пет милиона евра, и додала да свуда у Европи постоје линије од јавног интереса, при чему их у Француској има 30, а у Хрватској десет.

Михајловић је напоменула да је реч о редовним линијама, а не о чартер летовима, као и да је нишки аеродром изабран као дестинација будући да не само Нишавски округ, него читав регион јужне и источне Србије, има просечан БДП на нивоу мањем од 75 одсто БДП-а Србије.

Она је рекла да ће увођење ових линија утицати и на развој нишке ваздушне луке, која ће ове године имати приближно 380.000 путника, а наредне године се очекује око 500.00 путника.

Најважније ствар јесте да наши аеродроми испуњавају све услове по питању безбедности одвијања ваздушног саобраћаја, а сигурно да ће се увођењем нових линија и друге ствари и услуге аеродрома побољшавати, нагласила је потпредседница Владе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here