Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Министарство унутрашњних послова објавило је да су и данас стигле нове дојаве о подметнутим бомбама у многим школама у Србији, али и на Космету. Такође, стигле су дојвае о бомбама и у државним институција.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је данас да је, према до сада пристиглим информацијама, дојаве о подметнутим експлозивним направама добило више школа са подручја школских управа Ваљево, Краљево, Београд, Косовска Митровица, Ниш, Пожаревац, Зајечар, Ужице, Јагодина, Чачак, Крушевац, Зрењанин.

Према раније утврђеној процедури, објекти су евакуисани, а ученици ће бити враћени на наставу када екипе МУП-а прегледају објекте и када се утврди да је безбедно.

О начину организовања часова и повратку на непосредну наставу, школе  обавештавају ученике и њихове родитеље путем редовних канала комуникације.

Дојаве о бомбама и у српским школама и на Космету

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је данас да су свим српским основним школама на Космету ноћас стигле анонимне претње о постављеним бомбама.

У саопштењу се наводи да су претећи имејлови упућени на адресе 71 школе на Космету, а ово је први пут да имејл такве садржине буде упућен у српске образовне институције у покрајини.

На основу упутства Министарства просвете, науке и технолошког развоја Владе Србије, ученици ће до провере навода о претњама бити упућени на онлајн наставу, а рад школа у српским срединама сада зависи од тога колико ће ефикасно косовска полиција претражити све школе.

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује овакво антицивилизацијско поступање, опструкцију рада школа и узнемиравање деце која похађају ове образовне установе.

Дојаве о бомби и у министарствима финансија и спољних послова, као и у Старом двору

Због дојаве о бомбама које су стигле на адресе министарстава финансија и спољних послова, те две зграде у Улици кнеза Милоша су евакуисане. Анонимна дојава о подметнутим бомбама стигла је и у све зграде у којима се налази Скупштина града Београда, укључујући и зграду Старог двора.

Дојава је стигла на званичне мејл адресе Министарства финансија и одмах су по примљеној дојави о бомби позване контрадиверзионе екипе МУП-а, које проверавају просторије.

И Министарство спољних послова добило дојаву о постављеној бомби, потврђено је из МУП-а.

Анонимна дојава о подметнутим бомбама стигла је у све зграде у којима се налази Скупштина града Београда, укључујући и зграду Старог двора која је споменик културе, објавио је на друштвеним мрежама заменик градоначелника Горан Весић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here