Mesto za reklamu

21.01.2019.

Председник Косова Хашим Тачи потписао је данас указ о именовању 37 нових судија, међу којима је и седморо Срба, који су после тога пред њим положили заклетву.

“Судије су се заклеле да ће током вршења дужности бити верни Републици Косово, Уставу и законима на снази и да ће поштовати правила професионалне етике, као и да ће верно, независно, професионално и непристрасно вршити дужности и функције које су им поверене”, наводи се у саопштењу из кабинета председника Косова.

Наводећи да Косово има “аутентичну владавину закона”, Тачи је после полагања заклетве оценио да је Косово “константно вршило и врши реформе у правосудном систему како би функционисао што боље”.

“Република Косово је усвојила адекватне мере за промовисање потпуне и ефективне једнакости међу припадницима заједница на свим економским, друштвеним, политичким или културним животним пољима. И данашње полагање заклетве судија у потпуности представља мултиетничку природу Републике Косово”, навео је Тачи. Он је оценио да је на леђима судија “велика одговорност”, коју ће како је рекао, “знати да носе”.

 „Српска стварност“ / КИМ /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here