Mesto za reklamu

11.01.2019.

Потпредседник косовске владе Дардан Гаши изјавио да ће преговарачки тим Приштине тражити формирање суда за ратне злочине које је на Косову починила Србија.

„Одлучни смо да тражимо правду за ратне злочине“, рекао је Гаши телевизијској станици „Кохависион“, додајући да ће приштинска преговарачка делегација настојати да буде формиран међународни суд за Србију који ће се бавити злочинима, преноси РТС.

Гаши, иначе члан новоформираног приштинског преговарачког тима, пренео је да је састанак са Федериком Могерини у Бриселу 8. јануара био добар и суштински и да су на њему отворене теме које уопште нису постављане у техничким разговорима.

Теме које је делегација покренула, а које нису биле покренуте раније, су ратни злочини и питање несталих особа, додао је Гаши.

„Више не постоји технички дијалог, то је политички дијалог који се мора окончати политичким договором. Мора се завршити узајамним признавањем. Србија има информације о томе ко је починио злочине, а сада ће државна делегација ући у дубље теме“, рекао је Гаши.

„Теме ратних злочина и несталих особа су кључне за нас“, поновио је Гаши.

„Српска стварност“ / rs.sputniknews.com /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here