Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Потпредседница Владе Републике Србије Зорана Михајловић оценила је данас, да је срамотно да они који дестабилизују регион и забрањују трговину чак и основним животним намирницама, постављају Србији додатне услове за наставак преговора.

Михајловић је, у изјави за јавност поводом одбијања нове приштинске делегације за преговоре у Бриселу да повуче таксе на робу из централне Србије, истакла да се види да је Приштина у великој нервози због све јачег притиска да укине једностране и дискриминаторске мере.

На састанку са шефицом дипломатије ЕУ Федериком Могерини нова преговарачка делегацијa Приштине показала је своје право лице и нове изговоре за то да задржи антицивилизацијске мере које је читав свет осудио. И то је читава Европа јасно видела, навела је Михајловић.

Она је истакла да је једини пут ка стабилности региона и бољој будућности Срба и Албанаца у дијалогу и тражењу компромисних решења.

Београд je спреман да настави дијалог, али дијалога са Приштином неће бити док не уради оно што од ње већ тражи читава међународна заједница, да укине таксе којима није место у цивилизованом свету у 21. веку и које прете да читав регион врате у прошлост, закључила је Михајловић.

 „Српска стварност“ / владасрбије.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here