Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Одржава се двадесет и други протест “Сви као један – 1 од 5 милиона”. Окупљање је почело испред Теразијске чесме.

Окупљенима се обратио глумац Бранислав Лечић.

Лечић је подсетио да је јуче био Светски дан слободе медија који је у Србији дочекан са Мајом Павловић која 20 дана штрајкује глађу за ту слободу.

“Маја је пред РЕМ-ом. Она наставља да штрајкује глађу и хоће да се види са министарством и премијерком, а они јој заказују то од уторка. Кад неко штрајкује глађу свуда је у свету то позив на узбуну. Такав човек вреди као сто хиљада људи и такав човек мора да буде испоштован, јер је то биологија, етика и нема везе са влашћу”, истакао је Лечић.

Лечић је упитао где су се упутили политичари ако не у ЕУ и који је то план за Косово.

Позвао је окупљене да се прошетају до Маје Павловић која штрајкује глађу испред зграде Регулаторног тела за електронске медије.

Организатори су изменили трасу протестне шетње и упутили се ка Булевару краља Александра, где је Смиљан Бањац прочитао захтеве Маје Павловић и позвао окупљене да јој пруже подршку.

Демонстранти су се, након тога, окупили у Улици краља Милана, код зграде Председништва.

Смиљан Бањац је ту прочитао “Дневник слободне Србије”.  Гост “Дневника” је др Марко Радуловић, специјалиста из Мајданпека.

Према његовим речима 20 година се тапка у месту и упитао је да ли је могуће да у овој држави ништа не ваља.

“Стандард никад нижи, слободе никад мање, медији никад затворенији. Шта се ово дешава. Ко је крив за све ово. Ми смо криви. Ми смо дозволили да талог исплива на површину. Најгори међу нама су дочекали својих пет минута”, истакао је Радуловић.

Дeo опозиције и грађана који протестују под слоганом “1 од 5 милиона”, данас су разапели шатор у Пионирском парку непосредно поред зграде Председништва, називајући га “Слободном зоном”. Oко зграде Председништва постављене су металне ограде и стајали су припадници полиције.

„Српска стварност“ / РТС, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here