Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Таксисти у Београду поново протестују захтевајући да се испуне њихови захтеви, односно укине апликација “CarGo”, којом се, како оцењују, крши закон.

Окупљање је, као и претходних дана, почело на Обреновачком путу, у Кумодрашкој, Блоку 70 и код хале “Пионир”, а таксисти су затим кренули у протестну вожњу, правећи гужву у саобраћају у центру града.

Од наредне недеље таксисти су најавили радикализацију протеста, односно блокаду Београда из шест праваца, па ће једна додатна рута прелазити преко Газеле, а друга ће имати задатак да потпуно паралише Славију.

„Прича око таксиста и „Кар гоа“ и изјаве свих осталих актера претворене су у шпанску серију. А решење је врло једноставно и стаје у сам почетак једне епизоде – закон мора да се поштује“, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Она је, на питање новинара да прокоментарише став премијерке Ане Брнабић и ситуацију са таксистима и „Кар гоом“, истакла да је лоше што се заклањањем иза приче о поштовању закона прави прича да постоји неки сукоб у Влади.

„Ја нисам у сукобу са премијерком Аном Брнабић, уколико је она у сукобу са мном онда то може да значи да је она за непоштовање закона а ја дубоко верујем и сигурна сам да то није тачно. Закон је потписала председница Владе, изгласали су га посланици и на крају потписао председник Републике“, рекла је она.

Михајловићева је рекла да нема никаве рупе у Закону о превозу путника у друмском саобраћају, већ да постоји једна компанија која не поштује закон, обавља такси превоз нелегално тј. на дивље и да између дивљих таскиста и њих нема разлике.

„Прича о рупама у закону значи да би свако од нас то могао да уради – лекари би могли да направе удружење и да пружају услугу превенције болести, а да ли ће вас лечити надрилекар или лекар без лиценце, то нико не зна. Или угоститељи такође могу да направе удружење и да пружају услугу доручка, ручка и вечере, а ко ће вам кувати не знамо. То није решење, решење је поштовање закона. Морате да се региструјете, да знамо ко сте, да издајете фискалне рачуне и још много тога“, рекла је потпредседница Владе.

Директор компаније CarGo Technologies Вук Губеринић поднео је Тужилаштву за организовани криминал кривичну пријаву против министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић због, како тврди, “основане сумње да је извршила кривично дело трговине утицајем”.

Губеринић је у кривичној пријави нагласио да је министарка Михајловић, користећи свој службени и друштвени положај, утицала да се по хитном поступку и без јавне расраве усвоје измене Закона о превозу путника у друмском саобраћају, саопштено је из CarGo.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here