Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Зоран Милановић положио је заклетву и постао пети председник Хрватске, а током инаугурационог говора парафразирао је песму култног београдског бенда Екатерина велика (ЕКВ).

„Ово је кућа за нас. За све нас. За нас који смо ту, за генерације које долазе, и за оне који долазе, и за оне који ће се вратити својој кући“, рекао је Милановић, а хрватски портал Индекс примећује да је реченица ‚ „ово је кућа за нас“ уједно и стих песме „Земља“ београдског рок бенда.

Песма ЕКВ „Земља“ почиње стиховима „Ово је земља за нас, ово је земља за све наше људе, ово је кућа за нас, ово је кућа за сву нашу децу…“.

Хрватски аналитичари су Милановићев говор оценили као примерен и уравнотежен.

На питање да ли је необично што је Милановић у говору употребио израз који се налази и у песми српског бенда, аналитичар Давор Ђенеро је рекао да не види ништа необично да председник говори модерним језиком.

Сматра и да је тиме Милановић послао поруку и изван Хрватске.

„Треба знати да се ова инаугурација с више пажње прати у Београду него у Хрватској. Милановић је грађанима Србије послао поруку да се оно што мисли о Вучићу не односи на државу Србију и на њене држављане“, оценио је Ђенеро, преноси „Јутарњи лист“.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here