Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Српска напредна странка и СПАС усвојили су данас Декларацију о приортетима националне и државне политике са 11 принципа, која ће бити темељни политички документ напредњака за будућност. Окончана расправа у одборима СНС која је завршена само усвајањем једне оставке, иако су се очекивале много веће последице за неодговорне.

Лидер СНС Алесандар Вучић је, на Главном одбору СНС након што се СПАС Александра Шапића ујединио са СНС, изнео главне принципе декларације.

“СНС и СПАС донели су Декларацију о правцима и приоритетима државне и националне политике Србије” коју је усвојио ГО СНС, истакао је Вучић.

Под један – очување мира и политичке, економске и друштвене стабилности за даљи развој.

Други прицип је очување независнсти, суверенитета и територијалног интегритета и самосталност у одлучивању Србије.

Трећи принцип је даљи економски раст и развој Србије, финансијска стабинсоти и виши стандард за грађане.

Четврти је очување и обнова демографске слике Србије – подршка породицама и деци и брига о младима и стварања услова за њихов опстанак.

“То је најважнији и најхитнији задатак”, нагласио је Вучић.

Пет – неговање националног идентитета српског народа, неговање историје и наслеђа.

Шест – искорењивање организованог криминала и протеривање мафије и борба против корупције.

Седам – развој Србије уз поштовање животоне средине и природних ресураса, уравнотежени развој.

Осам – у јавном деловању супротстављање поделама и мржњи у политичком и друштвеном животу Србије.

Девет – грађани Србије се позивају без обзира на порекло, националну и верску и страначку припадност да ове прицнип подрже из љубави према својој отаџбини.

Десет – сви политички представници СНС и СПАС на власти своје политичко деловање заснивају на овим постулатима и њихово деловање ће бити процењивано.

Једанасет – уједњиење СНС и СПАС подразумева приступање свим прицинпима и обавезује на њихво поштовање у политичком раду.

“То смо потписали Шапић и ја, ми смо га усвојили на седници Председништва”, додао је Вучић.

ГО СНС усвојио оставку Небојше Стефановића на дужност председника ГО Београда

Расправа у Одборима СНС, која већ дуже траје, о стању у владајућој партији и безбедносној ситуацији у земљи,  завршена је усвајањем оставке Небојше Стефановића на дужност председника ГО за град Београд.

Иако су очекивања била много већа усвојен је предлог председника СНС Александра Вучића да се све оконча усвајањем само оставке Небојше Стефановића на дужност председника ГО СНС за град Београд.

Стефановић ће остати на дужности потпредседника Владе Србије и министра одбране Србије, а задржаче и функције члана Главног одбора СНС, а по свему судећи и члана Председништва СНС, јер га ГО СНС није разрешио, нити је било предлога да се разреши са тих високих политичких функција.

Председник Вучић је закључио да је оставка на функцију председника ГО за град Београд довољна санкција за оно што је учињено и да „нећемо скидати главе људима који греше. Вучић је најавио и одржавање Скупштине странке за крај октобра, када се може очекивати смена још неких кадрова који нису обављали свој посао како треба. Председник Вучић је пренео и председници Владе да се позабави неодговорним понашањем неких министара, да се не би догодило да неки буду смењени и пре редовних избора.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here