Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Народна странка саопштила је данас да је путем медија информисана о одлуци Главног одбора Странке слободе и правде (ССП) да председнички кандидат те странке на изборима буде члан Народне странке Здравко Понош.

НС у саопштењу подсећа да је у Београду 26. новембра прошле године потписалиа коалициони споразум са ССП, Демократском странком и другим политичким организацијама, у којем стоји да ће “странке потписнице овог Коалиционог споразума консензусом изабрати и предложити кандидата за председника Републике”.

С обзиром да у досадашњим разговорима са нашим коалиционим партнерима није постигнут договор око заједничког кандидата за председника Републике, сложили смо се да наручимо два стручна и независна истраживања јавног мнења која би нам помогла да заједнички направимо најбољи избор, навела је НС.

Та истраживања су у току, а њихови резултати би, по раније установљеном плану, требало да нам буду представљени у уторак, 25. јануара. каже се у саопштењу.

Народна странка истиче да ће наставити да поштује коалициони споразум потписан 26. новембра, као и све друге договоре које је постигла са својим партнерима и с тим у вези, неће предузимати било какве једностране кораке.

Јединство опозиције је кључна претпоставка за успех на предстојећим изборима, оцењује НС и напомиње да би заједнички кандидат за председника Републике требало да буде особа за коју се објективним методама утврди да има највећи потенцијал да се супротстави кандидату власти.

“Одлучивање по овом важном питању не би смело бити вођено било каквим личним, партијским или другим посебним интересима”, заључила је Нова странка.

Главни одбор ССП јуче је одлучио да за председницког кандидата дела опозиције окупљених око ове странке предложи Здравка Поноша, а за носиоца листе за парламентарне изборе Маринику Тепић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here