Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Независно удружење новинара Србије (НУНС) саопштило је да изражава дубоку забринутост због због одлуке Апелационог суда у Београду да укине првостепену пресуду Драгољубу Симоновићу, Владимиру Михаиловићу и Александру Маринковићу за паљење куће новинару Милану Јовановићу /горе на слици /.

НУНС у саопштењу наводи да је “поражавајуће да је правда поништена из процедуралних разлога и да су несхватљиве грешке у случају који је био под сталном лупом јавности и захтевао пуну пажњу и концентрацију свих у поступку, нарочито судије”.

“Овакви случајеви су и веома симптоматични и пале црвене аларме јер постоји могућност да и овај процес у којем је жртва новинар траје у недоглед, попут суђења за убиство Славка Ћурувије”, каже се у саопштењу.

Апелациони суд укинуо је првостепену пресуду којом је на четири године и три месеца затвора био осуђен бивши председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић због оптужби да је остале оптужене подстрекавао да запале имовину новинара портала “Жиг инфо” Милана Јовановића 12. децембра 2018. године.

Суд је истом одлуком наложио да му се суђење понови пред Другим основним судом у Београду, као и оптуженима Александру Маринковићу и Владимиру Михаиловићу који су били осуђени на четири године затвора.

Милан Јовановић о одлуци Апелационог суда

“Живимо у земљи безакоња”, први је коментар новинара Милана Јовановића на одлуку Апелационог суда у Београду да укине првостепену пресуду бившем председнику Општине Гроцка Драгољубу Симоновићу, осуђеном на четири године и три месеца затвора, због тога што је подстрекавао паљење његове куће.

“Нема теоретске шансе да било какву правду добијемо од нашег правосудног система. Очигледно да је Драгољуб Симоновић још увек потребан актелној власти за бављење прљавим пословима и зато су га сачували. Нисам никакву другачију одлуку ни очекивао јер живимо у земљи у којој влада криминал, мито, корупција И непотизам. Према томе, каква нам је власт – такав нам је и правосудни систем”, рекао је новинар Милан Јовановић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here