Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

У селу Гојбуља које припада парохији вучитрнској је јуче обијена црква Св. Параскеве, саопштила је Епархија рашко-призренска. Том приликом оштећена су врата цркве и украден новац у вредности око 20 евра који су верници оставили за Ђурђевдан када је овде служена

Село Гојбуља је мешовито село у коме поред већине албанског становништва живи и педесетак српских породица. Већина верника из ове општине била је принуђена да напусти своје домове још од 1999. године, подсећају из Епархије.

„Епархија Рашко-призренска још једном изражава дубоку забринутост због учесталих случајева обијања наших храмова на Косову и Метохији и апелује на полицијске органе да пронађу починиоце овог и ранијих случајева обијања храмова. Епископ Теодосије је нагласио да обијања наших храмова додатно обесхрабрују наш верни народ и да локалне институције морају да обезбеде бољу заштиту имовине Српске Православне Цркве и локалног српског становништва, посебно у изолованим енклавама“, наводи се у саопштењу ЕРП поводом овог инцидента.

Иначе, верници су јуче око 16 часова приметили да су врата на цркви проваљена и инцидент пријавили полицији која је извршила увиђај.

У дневном извештају Косовске полиције о овом инциденту је наведено да је „мушкарац српске националности пријавио да су му непозната лица оштетила улазна врата једног објекта и украла 2.300 динара“.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here