Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Лидер Двери Бошко Обрадовић је на конференцији за новинаре на степенишу Народне скупштине рекао да борба за одлагање избора није готова и да они и те како могу бити одложени.

Бошко Обрадовић је рекао да је штрајк глађу за њега “мало строжи пост” и да ће га примењивати 24 сата дневно.

Обрадовић: Ово је мало строжи пост, сваки дан до поноћи бићу на степеништу

“Сваки дан ћу до поноћи бити на степеништу Скупшитне, а након поноћи идем у канцеларију за посланике где ћу одморити и онда одмах ујутру доћи на степениште испред Дома Народне скупштине”, рекао је Обрадовић медијима.

Рекао је и да ће сваки дан у 11 имати конференцију за новинаре, а, ако буде потребно, посланик др Драган Весовић ће давати информације о његовом здравственом сању, које је тренутно добро.

Његова порука, каже, остаје иста – тражи да се избори одложе јер су противуставни.

“Они су недемократски, нема услова за њихово одржавање, они су и здравствено небезбедни јер се одржавају у време пандемије, а од јуче и противуставни. Доношењем два закона којим се мењају изборна правила крши се устав”, рекао је Обрадовић најавивши да ће испитати да ли је Уставни суд у самоизолацији или се вратио дужности и затим поднети захтев за прекид изборних радњи до оцене уставности закона који су изменили изборно законодавство.

Наводи да нема ултиматуме, већ само “хришћански и демократски” предлог за другу страну, да седну за преговарачки сто, и виде како да се реши криза.

“Мој предлог је да избори буду одложени за најмање шест месеци, да дође техничка влада која гарантује слободне и поштене изборе и да сви ми онда изађемо на изборе и да бољи победи.

Ако је Вучић толико уверен да има подршку, имаће је и за шест месеци, а ако хоће на силу и недемократски да одржи диктатуру изборима 21. јуна, чека га незадовољство, бунт и непослуштност свих грађана Србије”, поручио је Обрадовић.

Позива остатак опозиције да се концентрише на оно што се догодило јуче у Сскупштини и данас у РИК-у. “Сигуран сам да активном кампањом бојкота можемо да издејствујемо прекид избора”, рекао је Обрадовић.

“Борба за одлагање избора није готова и они и те како могу бити одложени”, закључио је лидер Двери.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here