Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Лидер Двери Бошко Обрадовић обратио се новинарима у “слободној зони” испред Председништва, рекавши да једино улица може да реши проблеме и да они немају више шта да траже у институцијама. Грађанима је говорио и Зоран Живковић, лидер нове странке. Предстоји „Слободан дневник“ и „Утисак недеље“.  

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић најавио је да ће после Београда, широм Србије бити основане “слободне зоне” у којима ће грађани моћи да разговарају са опозиционим лидерима и посланицима Скупштине Србије, јер су како је навео, институције и медији тренутно “заробљени”.

Обрадовић је рекао да је формирање “слободне зоне” испред Председништва Србије у Београду “нова развојна страна” протеста “Један од пет милиона – Сви као један”.

“Позивам грађане да дођу у ‘слободну зону’ и разговарају са опозиционим лидерима, посланицима Скупштине Србије, слободним одборницима из целе Србије и јавним личностима, да сучељавамо мишљења и разговарамо о свему о чему нам је забрањено да говоримо у парламенту и у медијима. Ово је народни парламент, овде се протести даље развијају и од сада постају свакодневни”, рекао је Обрадовић.

Наводећи да су грађани током шестомесечних протеста широм Србије остварили “велике успехе”, попут смена председника општина Брус и Гроцка, лидер Двери, чији су представници ноћас дежурали у Пионирском парку, одбацио је критике по којима формирање “слободних зона” води пасивизацији протеста.

“Да ли ће нас бити неколико стотина, хиљада или неколико десетина хиљада, зависи од побуњених грађана. Они су лидери протеста, а ми смо ту да будемо са њима на улици, јер нам само оне остају. Или ћемо на улици срушити власт кад нас буде довољно или ће власт пристати на наше захтеве за слободним медијима и фер и поштеним изборима”, казао је Обрадовић и додао да током дежурства представника Двери није било инцидената у “слободној зони”.

Он је додао да ће “слободна зона” испред Председништва Србије сваког дана трајати 24 часа, да ће званичан програм почињати у 13 часова конференцијом за новинаре представника опозиције који буду дежурали претходног дана, као и да ће бити извођене позоришне представе и постављане изложбе о како је навео, “лажима режима Александра Вучића”.

Живковић: Гандијевски приступ, да покажемо да смо истрајни

Дежурство у “слободној зони” су после представника Двери преузели функционери и симпатизери Покрета слободних грађана (ПСГ) и Нове странке, чији је лидер Зоран Живковић оценио да је добро што је опозиција прешла на нову фазу борбе против режима.

“Не треба овде очекивати 100.000 људи сваког дана. Ово је питање гандијевског приступа, овде смо да покажемо да смо истрајни. Позивам грађане да дођу и питају посланике, одборнике шта желе и да тиме покажу активизам”, рекао је Живковић.

Коментаришући Вучићеву изјаву да ће Србију скупо коштати то што су грађани одбацили његову идеју о разграничењу на Косову и Метохији, лидер Нове странке је оценио да је то начин да се побегне о одговорности.

“Та изјава је недостојна човека. Он стално прича о добром решењу за Косово а никако да каже које је то решење док у исто време прави коалицију са ратним злочинцима и профитерима у Приштини”, казао је Живковић.

“Програм” за данас је у 19.30 “Слободни дневник”, а након тога праћење уживо емисије “Утисак недеље”.

Сутра ће у “слободној зони” испред Председништва Србије дежурати представници Народне странке.

„Српска стварност“ / РТС, Агенције /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here