Mesto za reklamu
  1. 03.2019.

Комад “Посвећење” на музику Игора Стравинског и у кореографији Јуке Оиши изведен је на Великој сцени Народног позоришта у Београду, а публика је громогласним аплаузом поздравила славног балетског уметника Сергеја Полуњина у главној улози.

Оиши интерпретира фигуре легендарног балетског играча Вацлава Нижинског, призивајући визије и музику из времена сјајног руског балета.

Петнаестоминутни плес солисте Московског академског музичког театра “Станиславски и Немирович-Данченко” Алексеја Љубимова и првака Балета Народног позоришта Дејана Коларова, био је увод у наступ Полуњина.

Чувено “Посвећење пролећа” Игора Стравинског у средишту је драматичног плеса Полуњина, који истражује лудило Нижинског и његову потребу да осећа, а не да размишља.

Упечатљивом получасовном игром, Полуњин дочарава бол, снагу, патњу, рањивост, борбу са самим собом.

Публика  је до последњег места испунила Народно позориште и громогласним аплаузом је поздравила играче и кореографкињу, а деца из неколико балетских школа уручила су славном Полуњину своје радове на папиру.

Балет “Посвећење” је светску премијеру имао 14. јула прошле године у Сент Морицу у Швајцарској, у оквиру Фестивала културе “Ориген”, а београдска публика ће имати прилику да га погледа и сутра и прекосутра.

 „Српска стварност“ / Народно позориште /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here