Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

Симфонијски оркестар и Хор РТС-а, под диригентским вођством маестра Бојана Суђића, отворили су традиционалну културну манифестацију 32. “Барски љетопис”, који траје до 18. августа.

“Кармен” Жоржа Бизеа, Бородинов “Кнез Игор”, Вердијев “Набуко” – само су неке од композиција које су се чуле у Барској марини. Први пут више од сто извођача симфонијског оркестра и Хора РТС-а, под диригентском палицом Бојана Суђића, извело је неке од најпознатијих класика.

Публика не крије одушевљење и поручују да је концерт био предиван и да би га слушали са истим одушевљењем и да је трајао дуже.

А шеф симфонијског оркестра РТС-а овог пута био је и у улози музичког уредника фестивала. Због тога је наступ, каже, био додатан изазов.

“Публика данас ређе иде у концертне сале, а често мисли да не воли да слуша класичну мизику. И ево ово су прилике када и они који заиста никада нису чули да је уметниичка музика интересантна виде колико она може да буде запаљива”, истиче Суђић.

“Чини ми се да смо вечерас показали да култура спаја људе тамо где их политика и неке друге околности раздвајају. Мислим да је ово био прави тренутак да овакав један оркестар, из суседне државе, гостује код нас и да уживамо у нечему што је, чини ми се да и публика дели мишљење са мном, супериорног квалитета”, наглашава директорка “Барског љетописа” Ксенија Поповић.

Овогодишњи “Барски љетопис” трајаће до 18. августа. Публика ће до тада уживати у 60 различитих програма – представа, коцерата, изложби и филмских остварења.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here