1. 05. 2021.

На управо завршеним парламентарним изборима у Румунији председник српске заједнице Огњан Крстић, очекивано, добио је мсто у Парламенту и бориће се за што бољи положај националних мањина.

“Место посланика не гледам као награду за оно што је неко од нас досад урадио, него пре свега, као обавезу и дужност да урадим више и боље за наш народ. Као посланик Савеза Срба у Румунском парламенту борићу се за јачање присуства Срба у централним институцијама, борићу се да сачувамо оно што имамо и да остваримо сва своја права и за наше школе, и за нашу Цркву, и за наш Савез”, изјавио је Огњан Крстић, иначе председник Савеза Срба у Румунији.

О будућем деловању Крстић истиче:

„Место посланика не гледам као награду за оно што је неко од нас досад урадио, него пре свега, као обавезу и дужност да урадим више и боље за наш народ. Као посланик Савеза Срба у Румунском парламенту борићу се за јачање присуства Срба у централним институцијама, борићу се да сачувамо оно што имамо и да остваримо сва своја права и за наше школе, и за нашу Цркву, и за наш Савез.За мене не постоје мали или велики Срби, мале или велике српске средине, мени је сваки наш човек и свака наша заједница подједнако важна, независно да ли је реч о Поморишју, Горњем Банату, Клисури, Пољадији или Ђердапској клисури. Уз дужно поштовање свега што нас као Србе краси, урадићу све што је у мојој моћи да будем уз своје сународнике и да им помогнем.
Бићу, као и до сада, присутан у свим нашим местима, у сталној вези са свим нашим председницима месних организација, како би ефикасно и у најкраћем року могао да решим било који проблем који може да се у Букурешту реши. Не сматрам да све знам и све могу, уједно очекујем конструктивну критику, сугестије и помоћ оних који желе добро српској мањини у Румунији“ – рекао је Крстић и наглашава:

„Традиција, вера, историја и култура јесу елементи који дефинишу национални идентитет. Сматрам да кроз пројекте, који садржајно промовишу праве српске вредности, прилагођене ниховим потребама, прихватљиве од стране младих припадника српске зајенице, можемо пробудити осећај припадности наших младих српској заједници и роду. Није то увек лако јер су и искушења у време глобализације огромна, стога треба искористити сва могућа средства, онлајн канале дигиталне технологије и пружити, као пандан глобализацијским вредностима, алтернативну варијанту националних вредности, традиције, културне баштине и богатог историјског наслеђа“ закључио је Огњан Крстић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here