Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Скупштински одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава усвојио је предлог измена Закона о коришћењу јавних добара којима се цена путарине у Србији повећава за 12 одсто, као и предлог закона којим се омогућава почетак изградње Моравског коридора.

Цена путарине се повећава како би могла да се одржи даља изградња и одржавање путева.

Изменама Закона о коришћењу јавних добара делимично се постиже усклађивање са директивом Европске уније која прописује да путарина треба да обезбеди реалне трошкове одржавања, развоја и изградње ауто-путева.

Предложеним законом о изградњи Моравског коридора обезбеђује се правни основ за реализују тог пројекта имајући у виду да је пројектно-техничко документацију “прилично спремна. Експропријација земљишта од Појата до Крушевца у завршној је фази и сада је неопходно да се изабере стратешки партнер и финансијска средства како би се кренуло у изградњу.

Моравским коридор повезује пола милиона становника и дугачак је 110 километара. Овај коридор је подељен на три веће деонице, прва је од Појата до Крушевца, дужине око 26,5 км, средња деоница која је и најкомплекснија се протеже од Крушевца до Адрана, а трећа је од Адрана до прељине дужине 30,6 километара.

«Српска стварност»

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here