Mesto za reklamu
  1. 07. 2021.

Председник Србије Александар Вучић, после посете Фабрици ЗФ у Панчеву, одговарао је и на питања новинара и за ову прилику смо издвојили питање да ли ће Србија следити пример неких европских земаља које уводе обавезну вакцинацију.

Председник Вучић је подсетио да је и Немачка размишљала да то уради али је од тога одустала због кршења људских права. “Ми имамо Устав који каже да су сви грађани равноправни”, одговорио је он.

“Како да кажем једном грађанину да он сме у тржни центар јер је вакцинисан, а другом да не сме јер није? А знате да сам велики поборник вакцинације. Али, како да одбраним Устав”, упитао је председник Србије.

Процес вакцинације у Србији јесте успорен у односу на ранији период, али је према речима председника, последњих дана нешто побољшан и сада имамо око 5.000 дневно нововакцинисаних, што ипак није довољно, преноси Б92.

“Не знам шта све треба да радимо, да уводимо лутрије, да платимо да се људи вакцинишу. Бројеви новозаражених расту сваке недеље и рашће. То за сада није забрињавајуће, и неће бити ни за две недеље, али хоће за месец дана. А иду утакмице и сви желе пуне хале и стадионе”, рекао је Вучић.

“Ми можемо да апелујемо, да доносимо конкретне кораке и епидемиолози то и траже, да доносимо конкретне кораке, али ми не можемо да кршимо Устав. А ако ме питате да ли бих ја то лично урадио – да, урадио бих то сутра. Али не могу да кршим Устав”, додао је он.

Према Вучићевим речима, “страшна је неодговорност невакцинисаних”. “Да не кажем колико функционера имамо невакцинисаних. Данас сам замолио једног министра да се вакцинише. Оправдања да је неко прележао ковид није да се не вакцинише, људи су прележали корону и три пута па су се вакцинисал”, истакао је председник Србије, који је теорије антивакцинаша назвао глупим и неразумљивим.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here