Mesto za reklamu

08.07.2021.

Министар одбране Небојша Стефановић поручио је председници привремених институција у Приштини, Вјоси Османи, реагујући на њене изјаве„да ће се Војска Србије уколико покуша да пређе границу са Косовом суочити са војском САД и других чланица НАТО-а“, да не постоји никаква граница са Косовом.

„Постоји само административна линија са нашом јужном покрајином, што је огромна разлика“, истакао је Стефановић у изјави за Танјуг.

Он је додао и да овим путем жели да јој се „захвали на интересовању за Војску Србије“.

„Разумљиво је да је све веће, јер Војска Србије јача из дана у дан и наставиће да јача. Зато сам и сигуран да ће и представници привремених институција у Приштини поштовати Резолуцију СБ УН 1244. Такође сам 100 одсто сигуран да знају и зашто не смеју и не могу силом ући на север Косова и Метохије“, казао је Стефановић, додајући да је јасно и што су стално нервозни.

Стефановић је поводом оцена Османијеве о међународним вежбама у којима учествује Војска Србије истакао да „Србија жели чланство у ЕУ, што је наш стратешки циљ, али да је Србија уједно војно неутрална земља“.

„И зато има могућност и привилегију да организује вежбе и са САД и Русијом, али и другим земљама, кад год је то у интересу наше земље”, рекао је Стефановић.

Османијева је раније данас изјавила да ће се Војска Србије уколико покуша да пређе „границу“ са Косовом, суочити са војницима из САД и других чланица НАТО-а.

Она је то рекла новинарима, одговарајући на питање да ли се плаши сукоба због наоружавања Војске Србије, пренела је Газета експрес.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here