Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић учествовала је данас на отварању Недеље одрживог развоја у Абу Дабију (Abu Dhabi Sustainability Week – ADSW), која представља глобалну платформу за убрзање одрживог развоја у целом свету.

Брнабић је истакла да учешће на овом важном скупу, на којем ће бити представљена највиша достигнућа у области технологије, енергетике, здравства, образовања, вештачке интелигенције и других области, представља потврду одличних односа и блиског партнерства са Уједињеним Арапским Емиратима (УАЕ).

Уједињени Арапски Емирати су земља која данас у свету предводи развој у области науке и технологије, посебно зелене економије, навела је она.

Премијерка је напоменула да је имала веома добар разговор са шеиком Мухамедом бин Заједом Ал Нахјаном, који је том приликом упутио поздраве председнику Србије Александру Вучићу.

Надамо се да ће шеик Мухамед бин Зајед ове године имати прилику да још једном посети нашу земљу, рекла је Брнабић.

Она је истакла да јој је била част да, у име Републике Србије, уручи једну од награда у области образовања, која се додељује на форуму у Абу Дабију.

Такође, Брнабић је навела да ће у току дана имати велики број састанака како са представницима универзитета, тако и са потенцијалним инвеститорима, пре свега у области инфраструктурног развоја.

Брнабић је, као један од значајнијих, издвојила састанак са Универзитетом Бин Зајед, који је први и једини универзитет на свету који је специјализован искључиво за област вештачке интелигенције.

Србија је тек 26. земља у свету која је усвојила стратегију развоја вештачке интелигенције и прва у Централној и Источној Европи која има такав стратешки документ, и већ смо одвојили значајне ресурсе за улагања у тој области, нагласила је премијерка и додала да ће то бити још једна тема са којом ће се наставити сарадња са УАЕ.

Недеља одрживог развоја представља глобалну платформу за убрзање одрживог развоја у целом свету, при чему окупља људе из света политике, многе стручњаке из индустрије, технологије и лидере одрживости нове генерације.

Ова платформа подстиче размену знања, примену нових стратегија и пружање решења за покретање економског развоја и друштвеног напретка.

Такође, она је посвећена унапређењу разумевања главних друштвених, економских и еколошких трендова који креирају одрживи развој у свету.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here