Mesto za reklamu
  1. 0 05. 2021.

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић саопштила је да ће од понедељка, 10. маја, почети евидентирање потенцијалних корисника туристичких ваучера у свим поштама у земљи, односно да ће бити омогућене пријаве грађана за додатне ваучере за одмор у Србији за које је обезбеђено још 100 милиона динара.

Матић је подсетила на то да је од почетка 2021. године већ додељено првобитно планираних 100.000 ваучера у укупној вредности од 500 милиона динара, али да је због великог интересовања грађана Влада Србије ребалансом буџета предвидела још 100 милиона динара за субвенције у сфери домаћег туризма.

Подршка домаћем туризму један је од приоритета не само у односу на пандемијску кризу, будући да је подстицајна мера у виду туристичких ваучера која је уведена 2015. године и у претходном периоду дала значајне резултате у развоју домаћих туристичких дестинација. Сада је међутим посебно важна, с обзиром на потребе за опоравком овог сектора услед пандемијских околности, истакла је Матић.

Она је навела да су за коришћење туристичких ваучера грађанима на располагању 2.193 угоститељска објекта у Србији, као и да су за претходну доделу ваучера најтраженије дестинације биле Сокобања, Златибор, Врњачка бања, Сијаринска бања, Рибарска бања, Горња Трепча, Дивчибаре, Копаоник, Бања Врујци и Бања Ковиљача.

Ваучери за 2021. годину моћи ће да се искористе закључно са 20. новембром ове године.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here