Mesto za reklamu
  1. 0 04. 2022.

У Алексинцу је одржана комеморацијија  поводом смрти осам рудара страдалих у петак у несрећи у руднику угља „Соко” код Сокобање.

Комеморативном скупу у Центру за културу и уметност у Алексинцу, поред породица и колега погинулих рудара и потпредседнице Владе Србије Зоране Михајловић, присуствовали су и представници Министарства рударства и енергетике, општина Алексинац и Сокобања, директор Алексиначких рудника, директор ЈП ПЕУ „Ресавица“ и представници синдиката.

Михајловић је у књигу жалости написала: „Тужно је сазнање да вас више нема међу нама. Били сте храбри и вредни. Бринућемо о вашим породицама. Србија вас неће заборавити.“

Помоћник министарке рударства и енергетике Дејан Милијановић рекао је да су ово веома тешки тренуци за све и да је тешко за породице страдалих рудара наћи речи утехе.

Када бисмо могли да вратимо време уназад, ми рудари, сигуран сам да бисмо поново бирали да будемо то што јесмо и колико год тешко зарађивали наш хлеб са девет кора, нама је најслађи, рекао је он и додао да ће имена страдалих рудара остати заувек уписана у историју рудника „Соко“ и рударства у Србији.

Министарство, Влада, цела држава саосећају са породицама. Никада нећете бити сами и никада нећемо заборавити наше јунаке, поручио је Милијановић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here