Mesto za reklamu
  1. 12. 2020.

Шеф Бироа за координацију служби безбедности и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је данас, након редовне седнице Бироа која је одржана у згради Председништва Србије, да је безбедносна ситуација у Републици Србији стабилна.

Стефановић је истакао да су наше службе разматрале како да Србија и њени грађани буду још боље и ефикасније заштићени од нових претњи које постоје у свету, а за које се спремају и друге службе безбедности, нарочито у области сајбер и хибридних претњи, које су све чешће присутне, не само у земљама Европе, већ и у другим земљама.

Како је Стефановић нагласио, све службе безбедности и у овом тренутку активно раде како би потенцијалне претње биле минималне и како би отклониле било какав безбедносни ризик по грађане Србије.

На седници је разматрана и актуелна безбедносна ситуација у погледу потенцијалних терористичких претњи. Закључено је да су службе у претходном периоду учиниле из својих надлежности много у правцу њиховог отклањања, али да ће се и убудуће интензивно радити на сагледавању и праћењу ситуације у вези са повратком бораца са страних ратишта и могуће екстремне радикализације.

Седници Бироа, којом је министар Стефановић председавао, присуствовали су директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић, директор Војнобезбедносне агенције бригадни генерал Ђуро Јованић, директор полиције Владимир Ребић, заменик директора Војнообавештајне агенције пуковник Дејан Пајић и директор Канцеларије Савета за националну безбедност и заштиту тајних података Горан Матић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here