Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

У згради Председништва Србије одржана је седница Савета за националну безбедност, коју је заказао председник Србије Александар Вучић поводом могуће шпијунске афере.

Архивски снимак

Седници су присуствовали челници служби безбедности, премијерка Ана Брнабић, министарка правде Нела Кубуровић, директор полиције Владимир Ребић, начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић.

Након седнице, председник Србије Александар Вучић обраћа се јавности.

Александар Вучић је у среду дао налог Војнобезбедносној агенцији да истражи могућу шпијунску аферу, у којој руски шпијуни врбују српске агенте.

Поводом истраге о снимку раније данас се огласио и Кремљ, саопштивши “да је сигуран да ништа не може да наруши односе између Москве и Београда”.

О могућној шпијунској афери такође је говорила и портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, рекавши да је реч о “редовној провокацији пред важан сусрет”.

Председник Србије требало би 4. децембра да борави у радној посети у Русији и да се састане са председником Владимиром Путином.

Блиц је писао да је руски дипломата и припадник војне обавештајне службе Георгиј Клебан актер снимка на коме се види како даје новац једном, наводно високопозиционираном званичнику Србије.

Снимак је 17. новембра објављен на Јутјубу, његова аутентичност потврђена је за Блиц, а потврдио га је и истраживачки новинар Христо Грозев на свом Твитер налогу.

Како је писао Радио Слободна Европа, током новембра особа под корисничким именом “kdjuey” отворила је налог на Твитеру.

Без једног пратиоца или особе коју прати, објавила је видео са свог Јутјуб налога, креираног 17. новембра у 16.30.

Аутентичност снимка такође је потврдила и Безбедносно-информативна агенција.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here