Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић поручио је данас да српски народ неће немо посматрати оно што се од јутрос дешава на административним прелазима Јариње и Брњак.

Петковић је у изјави за агенцију Танјуг оценио да је скандалозно понашање Аљбина Куртија, који од раног јутра шаље специјалне јединице РОСУ, наоружане до зуба, са више од 20 оклопних возила, на административне прелазе Јариње и Брњак како би се кренуло са одузимањем и скидањем српских таблица.

Он је нагласио да српски народ неће немо посматрати оно што се дешава јер се укидањем тих таблица укида живот на северу Косова и Метохије, истакавши да Албанци не могу да поштују оно што им одговара из Бриселског споразума, а да не поштују оно што им не одговара.

Или ће се тај споразум поштовати или га неће бити, нагласио је директор Канцеларије и додао да ће управо то бити главна порука са српске стране тoком данашњег разговора председника Србије Александра Вучића и специјалног представника Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака.

Према његовим речима, Курти сада жели да прошири своје деловање, када је реч о регистарским таблицама КМ, ПР, ГЛ и другима, које издаје наша полиција за простор Космета, и на ниво централне Србије.

Петковић је поручио Куртију да је Србија међународно призната држава и да он није тај који ће одлучивати о српским регистарским таблицама, додавши да су управо те регистарске ознаке оне са којима наша возила могу да иду свуда по Европи.

Директор Канцеларије је објаснио да се овде ради о кршењу свих споразума и договора, где мимо свега онога што пише у тим документима, Курти сада доводи јединице РОСУ на север Космета само да би изазивао хаос.

Дивљаштво Аљбина Куртија неће тек тако проћи, ми се боримо за мир, стабилност и да наш народ на Косову и Метохији има право на живот, закључио је Петковић.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here