Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Резултати најновијег научног истраживања, које је обухватило велики број пацијената оболелих од вируса корона, показали су да је све време био мит да ковид-19 више погађа мушкарце, као и да код њих у већем броју случајева изазива смртни исход.

Анализирани су подаци у Европи, Аустралији и Новом Зеланду и утврђено је да мушкарци и жене од вируса умиру у приближном броју и да нема основа за теорију да корона теже погађа мушкарце.

Још у априлу, Краљевски колеџ у Лондону објавио је да су жене у мањем ризику да премину од короне, уколико се заразе, док је друго британско истраживање утврдило да жене имају 59 одсто мање шанси да умру од короне, од мушкараца.

На Краљевском колеџу сада је спроведена нова студија, која је утврдила да бројке не подржавају претходне тврдње.

Могуће је, међутим, признају аутори студије, да су жене чешће смештане у старачке домове где су умирале, због чега су и њихове смрти заведене у већем броју.

Научници, такође, наводе да је ограничено тестирање у првом налету пандемије значило да многи случајеви међу мушкарцима нису утврђени.

Најгоре су, наводе аутори студије, прошли Шпанија, Енглеска и Велс, када је у питању број смртних случајева од короне. Како преноси „Блиц жена“, у Шпанији је тај број скочио за 38 одсто, док је у Енглеској и Велсу повећан за 37 одсто.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here