Mesto za reklamu
  1. 04. 2021.

Министар спољних послова у Влади Републике Србије Никола Селаковић најавио је да ће вакцинисани грађани Србије моћи од сутра да уђу у Мађарску без ПЦР теста и обавезног карантина, а исто ће важити и за вакцинисане грађане Мађарске који долазе у Србију.

Селаковић је у изјави за агенцију Танјуг пренео да је тај договор данас постигнут у телефонском разговору са министром спољних послова и спољне трговине Мађарске Петером Сијартом.

Он је објаснио да тим споразумом, Мађарска и Србија прихватају и признају све сертификате о вакцинацији наших грађана, без обзира на тип вакцине којим су вакцинисани.

Споразум нашим грађанима омогућава да иду у Мађарску, а грађанима Мађарске да долазе у Србију, без претходно обављеног ПЦР тестирања или обавезе карантина, поновио је он и додао да ће вакцинисани грађани Србије моћи у Мађарској да користе услуге које су ограничене имунизацијом.

Од сутра, 30. априла, тај споразум ће ступити на снагу и грађани двеју држава, који су вакцинисани у складу са нашим и мађарским прописима, моћи ће слободно да се крећу – из Србије у Мађарску, и из Мађарске у Србију, закључио је министар.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here