1. 02. 2021.

Директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије Михаило Јовановић саопштио је да ће сутра, на више од 200 пунктова, почети масовна ревакцинација у Србији.

Јовановић је у изјави за агенцију Танјуг рекао да ће се упоредо са ревакцинацијом наставити поступак масовне вакцинације против вируса корона.

Према његовим речима, у Београду ће се ревакцинација радити у Хали 11 на Сајму, док ће се вакцинација обављати на новом пункту „Белекспо центра“ на Новом Београду.

Сутра ће бити ревакцинисано приближно 5.500 грађана, а тај број ће се из дана у дан повећавати, прецизирао је он и подсетио на то да смо у једном дану имали скоро 60.000 вакцинација, тако да нас чека и 60.000 ревакцинација у једном дану.

У Србији ће у домовима здравља остати пунктови, али морају да се одвоје грађани који долазе на вакцинацију и ревакцинацију. Због тога ћемо увести правило да се у првој смени прима друга доза вакцине, а у другој смени прва доза, објаснио је Јовановић.

Мeђутим, како је предочио, у београдским домовим здравља ће се, за почетак, обављати само ревакцинација, док ће на пункту у „Белекспо центру“ бити вакцинација.

Грађани који сутра примају другу дозу вакцине већ су добили СМС поруку и мејл где и у које време да се јаве. Уколико се деси да неко није обавештен, а прошло је 21 дан од вакцинације, треба да дође на пункт где је примио прву дозу.

До сада је у Србији вакцинисано више од 555.000 грађана, од тога је 533.000 примило прву дозу вакцине, док је више од 22.000 ревакцинисано.

Приближно 950.000 грђана је преко еУправе и кол центра изразило интересовање за вакцинацију, при чему је једној трећини грађана свеједно коју вакцину ће добити од оних које је сертификовала Агенција за лекове и медицинска средства.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here