Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Дванаестогодишња Моника Каримановић из Сувог дола код Ниша пронађена је десет дана од нестанка. Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже да се за отмичарем Нинославом Јовановићем и даље трага.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је девојчица комуникативна и свесна, а за отмичарем Нинославом Јовановићем, који је у медијима познат као “малчански берберин” и даље се трага. Јовановић је иначе осуђивани силоватељ и у затвору је провео 12 година, од 2006. до 2018. године.

Девојчица је пребачена на дечју клинику Клиничког центра у Нишу. У току су медицинска испитивања.  Девојчица је добро, налази се у свесном и стабилном стању, није животно угрожена и  чула се са мајком – рекао је директор Клиничког центра у Нишу др Зоран Радовановић.

Министар Стефановић је за Танјуг навео да је девојчица пронађена у атару села Сврљишки Миљковац, а потом предата Хитној помоћи. Моника је пронађена у једној сеоској кући, захваљујући дојави мештана.

“Претпоставља се да је отмичар Јовановић на терирорији Нишког округа и интензивно се трага за њим, очекујем да ће припадници полиције успети да дођу до њега”, рекао је Стефановић. Моника пронађена захваљујући сарадњи са мештанима села Пасјача код Ниша.

Министар је истовремено захвалио свима који су учествовали у потрази.

Полицајци су данима трагали за девојчицом, а у акцију су се поред ловаца, грађана, предузећа која се баве приватним обезбеђењем, укључили и припадници Војске Србије и БИА. За несталом девојчицом свакодневно је трагало више стотина лица. Трагало се дроновима и хеликоптерима.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here