Mesto za reklamu
  1. 0 05. 2020.

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар изјавио је данас да је здравствени систем Србије добро одговорио на кризу изазвану коронавирусом, а епидемија је показала важност улагања у здравство, које и даље треба наставити како би тај систем додатно ојачао.

Лончар је на онлајн конференцији “Здравство у Републици Србији после пандемије” истакао да је адекватном реакцијом здравственог система Србија успела да у кратком року набави све оно што је неопходно.

Након пандемије ништа неће бити исто, посебно за здравствене системе, рекао је министар и исказао захвалност здравственим радницима, који су хероји овог времена.

Према његовим речима, ово је велико искуство за државу, за здравствене раднике и здравствени систем, а послужиће нам да адекватно одговоримо на све изазове који ће бити пред нама у будућности.

Лончар је поручио да ће се наставити са политиком улагања у здравствене раднике, са запошљавањем, радиће се на њиховом усавршавању, али и на побољшавању услова рада.

Очекујемо од њих да се прилагоде новим стандардима и да одговоре на све нове изазове који се могу појавити. Нама је потребна нова генерација здравствених радника, ново размишљање и нови систем рада, поручио је Лончар.

Србија је, како је нагласио, извукла поуке из ове епидемије, изашла је искуснија, а то искуство моћи ће да примени у будућности.

Директорка Републичког фонда за здравствено осигирање Сања Радојевић Шкодрић поновила је да током епидемије није било несташице лекова, а да смо из кризе изашли са новим искуством и са дефинисаним стратегијама за могући нови талас коронавируса.

На онлајн конференцији, у организацији “Color Press Group”, присутнима су се обратили Председник Србије Александар Вучић, директорка УНИЦЕФ-а у Србији Ређина де Доминићис, шефица Канцеларије ЕИБ за Западни Балкан Дубравка Негре, председница Савета за здравство НАЛЕД-а Уна Љубичић, покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић, као и представници прозвођача иновативних лекова.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here