Mesto za reklamu

27.05.2019.

Део опозиције углавном окупљен у Савезу за Србију неће присуствовати Посебној седници парламента на чијем је дневном реду извештај о Косову, који ће представити председник Александар Вучић, јер сматрају да је реч о “мамцу за повратак опозиције у парламент”.

То су на заједничкој конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекли Горан Ћирић (ДС), Бошко Обрадовић (Двери), Санда Рашковић Ивић (Народна странка), Марко Ђуришић (СДС) и Мариника Тепић (Странка слободе и правде).

Ћирић је рекао да тема Косова јесте важна, али да неће присуствовати седници, јер, како каже, одлуку о бојкоту нису ни донели због тема, већ због односа већине над мањином и жеље да се успостави друштво демократије, да се ослободе институције, омогуће фер избори и слободни медији.

Додаје и да је седница “представа” у функцији предизборне кампање и напада на опозицију.

Тепићева је оценила да је данашња седница “само мамац за опозицију” и да у извештају нема кључних одговора на које су, како каже, чекали седам година. Председник, каже она, преговара нешто, а опозиција не зна шта је то.

Додаје и да је Србија даље од било каквог решења него пре седам година и да су тензије још веће.

Наводи и да је извештај о раду канцеларије за КиМ требало да представи директор Марко Ђурић, а не председник Републике.

Ђуришић је рекао да је власт више пута покушавала да врати посланике опозиције у посланичке клупе од како су се придружили грађанима у протестима, заказујући седницу о финансирању АП Војводина, изменама Кривичног законика и сада о Косову.

“Ово је врхунац њиховог покушаја да нас разбију у одлуци да не учествујемо у пленарном заседању”, рекао је Ђуришић и додао да то неће успети.

Додаје да је седница о КиМ била заказана прво за 10 часова, а да је онда померена у 16 часова због, верује, “веће гледаности”

“После седнице неће бити јаснија позиција Србије о будућем статусу КиМ, животу грађана. Једино се власт нада да ће јос више учрстити власт и деградирати скупштину”, сматра Ђуришић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here