Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Део опозиције окупљен у Савезу за Србију наставиће бојкот парламента док не добију гаранције да ће се стање променити, а један од важних услова, што се тиче парламента је, како су навели, смена Маје Гојковић. Опозициони посланици су истовремено најавили да ће се наставити са протестима у Београду и другим градовима.

Лидер Двери Бошко Обрадовић каже да су они извештајем ЕК и Фридом хауса добили сатисфакцију за све што су говорили о актуелној власти.

Обрадовић је додао и да су потребне јасне гаранције да ће се стање променити, како би се они вратили у парламент.

“Наш циљ је да учествујемо на изборима и раду парламента, али под одређеним условима и гаранцијама које морамо добити, иначе наш бојкот рада парламента и избора остају на снази”, рекао је Обрадовић.

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић каже да је јасно да су били у праву када су говорили да је “СНС генератор политичког насиља” и да не постоји расправа у Србији, већ деградирање оних који другачије мисле.

Тепић је поручила да “не постоји та мера у пакету Маје Гојковић”, а да прва мера не буде њена смена са места председнице парламента, јер, према њеној оцени, Гојковић не може да буде гарант поспешивања демократије у Србији.

Шеф посланика ДС Горан Ћирић сматра да је владајућа већина признала да је крива за проблеме у раду парламента, наводећи да је опозиција бојкотом постигла неку врсту победе, а шеф посланика СДС Марко Ђуришић сматра да су обећања председнице парламента о промени атомосфере лажна, као што су, каже, лажна залагања за владавину права и борбу против корупције.

Председник Нове странке Зоран Живковић оцењује да извештај ЕК представља “буђење администрације у Бриселу”.

Живковић је додао да сматра победом опозиције најаву председнице парламента да ће се престати са доношењем закона по хитном поступку и са бесмисленим амандманима, наводећи да ће се на првој следећој седници видети да ли они то стварно желе да остваре.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here