Mesto za reklamu
  1. 02. 2021.

Новосађани ће се од Ђорђа Балашевића, амбасадора Новог Сада и амбасадора Војводине, опростити данас, 22. фебруара, у 19 часова, крај Дунава, на Кеју жртава рације.

Симболично, уз лампионе који ће се винути у небо, рузмарин, Балашевићеве песме и хор опере Српског народног позоришта, те последњи поздрав са дунавских чамаца, Нови Сад ће одати почаст свом панонском морнару.

“Дођите да га сви заједно испратимо, достојанствено, како доликује. Да му још једном кажемо – хвала ти, маестро, за све. Памтиће те твој Нови Сад”, поручили су организатори, уз подсећање да се сви придржавају прописаних епидемиолошких мера.

Планирано је да се цео догађај под називом “Ноћ кад је Ђоле препливао Дунав” траје до 21h.

Ђорђе Балашевић је јуче сахрањен на Градском гробљу у Новом Саду, а преминуо је у петак у Клиничком центру Војводине од последица изазваних вирусом ковид 19.

Од Балашевића се опраштали и у Бањалуци и Мостару

Србија, али и цео регион се опрашта од нашег великана Ђорђа Балашевића.

Бањалучани су се синоћ окупили испред Банског Двора како би се сви заједно опростили од чувеног кантаутора Ђорђа Балашевића.

На платоу су се окупили грађани Бањалуке и уз песму “Не ломите ми багрење” и паљење свећа упутили последњи поздрав овом уметнику, јавља Klix.ba.

На згради Банског Двора била је пројектована реченица “Причаће ти о пловидби ти што нису сидро дигли”, из Балашевићеве чувене песме “Успаванка за дечака”.

“Свратио је још једном Ђоле у своју Бањулуку. Поносно, али срамежљиво опростили су се часни Бањалучани од свог војника. Вечно живи јер ти другачије не можеш”, написао је на свом Фејсбук профилу потпредседник СДП-а Војин Мијатовић који је био и иницијатор вечерашњег окупљања.

Неколико стотина грађана окупило се синоћ на Шпанском тргу у Мостару како би се сви заједно опростили од чувеног кантаутора Ђорђа Балашевића.

Они су уметнику одали почаст паљењем свећа, остављањем порука и играчака уз звуке неких од његових најпознатијих песама, пише Klix.ba.

Ђорђе Балашевић преминуо је у петак у 68. години, а  сахрањен је у Новом Саду у ужем кругу породице.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here