Mesto za reklamu

01.03.2022.

Огромни су притисци на Србију, и биће много тешко издржати их, поручио је данас председник Александар Вучић, али и изразио уверење да ће наша земља успети да одоли свим тим притисцима, да сачува земљу, неукаљаног образа.

Одговарајући новинарима на питање да прокоментарише “јавна питања хрватског РТЛ-а докле ће Вучићу да се дозволи да седи на две столице, и у Бриселу и у Моксви”, председник је поновио да Србија има само једну, своју столицу, али и истакао да је изложена великим притисцима.

“Ми имамо своју столицу, а пристици су огромни на нашу земљу и биће много тешко издржати их, питање је и како и шта…”, рекао је Вучић.

Пренео је да је и ноћас до касно разговарао са представницима више земаља, што ће учинити и током данашњег дана.

“Тек толико о великом поштовању независности и права других земаља да самостално одлучују… Колико будемо могли држаћемо се и чувати, јер једну земљу имамо. Али, није једноставно, ни лако”, рекао је Вучић, додајући да је захвалан на лепим жељама из Хрватске и да није много боље ни очкивао од, како је рекао, “великих пријатеља у Загребу”.

На крају обраћања новинарима, Вучић је ипак поручио да верује у добру будућност Србије, као и да ћемо успети да одолимо свим пристицима,

“Да сачувамо национални понос и достојанство, и да истовремено избегнемо бес великих, јер га они обично искаљују на малима. Гледаћмо да сачувамо земљу, да је одбранимо, а опет да нам образ остане неукаљан”, поручио је председник Србије.

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, поводом подизања борбене готовости хрватске војске, да нема разлога за подизање борбене готовости Војске Србије, те да не жели да то ради представе ради.

„То је њихово право. Нека раде свој посао. Ми немамо разлог да подижемо борбену готовост. Не радимо то представе ради”, поручио је он.

На питање да прокоментарише изјаву премијера Хрватске Андреја Пленковића да прати ситуацију у суседству, казао је да је лепо што прати.

„Требало је да га позовем на отварање радова на аутопуту. Сигуран сам да је радостан због тога. Имамо много тога још, посебно сам сигуран да ће да прати нашу пругу од 200 километара на сат, они немају ни пругу ни воз за те брзине“, нагласио је он.

На питање о хајци коју воде хрватски медији против њега у Србије, указао је да је довољно да се погледа како телевизије и новине у Хрватској унисоно воде ту кампању са жељом да се нашкоди Србији.

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће се 3. априла знати да ли ће победити једноумље или демократска и пристојна Србија, коментаришући мишљења појединих новинара да се у Србији забрани рад руских медија.

“Неки од њих би забранили све сем својих медија”, рекао је Вучић замољен да прокоментарише мишљење појединих новинара у Србији попут Слободана Георгијева да у Србији треба забранити рад руских медија, Спутњика и Раша тудеј.

“Неки од њих хоће нас у логоре, јер другације мислимо и забранили би све медије који другачије говоре. Они мисле да медијске слободе значе да само они треба да постоје и нико други”, оценио је Вучић.

Он је поручио и да имају прилику да 3. априла победи њихово једноумље или демократска и пристојна Србија и напоменуо да до тада није остало превише времена, и да за њих значи месец дана стрпљења.

За све што се односи на кршење територијалног интегритета, Србија се придружује, а у питањима која се тичу увеођења санкција – Србија се не придружује, изјавио је данас председник Александар Вучић.

Он је тако одговорио на питање како ће се Србија поставити на гласању на специјалној седнци Генералне скупштине УН (ГС УН), коју је у недељу сазвао Савет безбедности УН, о нападу Русије на Украјину.

“Што се тиче разних гласања, јуче смо имали девет гласања, у осам се нисмо придружили, у једном јесмо. Данас имамо једно, где ћемо да се придружимо и тако сваки дан…”, рекао је Вучић.

Како је истакао, за све што се тиче рушења и кршења тетироријалног инетргитета Србија ће да се придружује, а када су у питању санкције, Србија се неће придруживати.

И, тако ће, каже, бити бар док можемо да издржимо и, како је рекао, “још ово мало док је он де факто председник Републике, а после тога када се изабере неко други, онда је то другачија прича”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here