Mesto za reklamu
  1. 12 2021.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је вечерас да је осам српских надгробних споменика поломљено на православном гробљу у етнички мешовитом селу Кишница, надомак Грачанице, од којих је шест потпуно уништено, а два су оштећена.

Из Канцеларије наводе да је реч о срамотном, поражавајућем и безумном чину, додајући да су мештани посведочили да су споменици пре свега седам дана били читави, а овај случај пријавили Косовској полицији.

Изгледа да није довољно да се над српским народом који живи на простору КиМ отворено демонстрира верска нетрпељивост, већ албански хулигани мира не дају ни мртвим Србима и њиховим хумкама.

За све то време, политичари из Приштине предвођени најистуренијим заговорником антисрпске политике Аљбином Куртијем, изјављују да су Косово и Метохија оаза мира и склада, док свакодневно сведочимо етнички мотивисаним нападима и инцидентима према Србима, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Поражавајућа је статистика да је на простору Косова и Метохије ове године забележено 50 одсто етнички мотивисаних инцидената више него лане, од чега је чак 20 напада на објекте Српске православне цркве.

Додатно забрињава чињеница да ти бројеви и даље расту и да изостаје адекватна реакција и заштита српског становништва, наводе из Канцеларије.

”Канцеларија за Косово и Метохију више пута је само током ове године обавештавала међународне представнике о угрожености споменика СПЦ и српских православних гробаља на КиМ, а ове године је у санацију, поправку и одржавање православних гробаља и капела на КиМ уложила и значајна финансијска средства и наставиће да обнавља порушено, као одговор на политику мржње и нетрпељивости”, додаје се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here