Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Шесторица Срба из Варага који су ухапшени у Зубином Потоку ,у среду увече са судског саслушања , због физичког стања у којем се налазе и повреда које су задобили приликом хапшења и бруталног пребијњ , задржано је на лечењу у КБЦ у Косовској Митровици. Ослобођен је и српски члан особља Мисије УН и смештен у болницу ради испитивања.

Марко Миловановић(1985) каже да су их без легитимисања , на груб начин увели у комби и одвезли до јужне станице КПС-а .

“У полицијској станици били су коректни док су полицајци који су нас приводили применили прекомерну силу”, каже Миловановић.

“Брутално и насилнички су се понашали, претрпели смо велике батине, нисмо их ометали нити спречавали у обављању њиховог посла”, рекао је за нашу телевизију Милош Орловић(1991).

Хирург Драгиша Јакшић  каже за су пацијенти задобили повреде главе и тела , смештени су на хируршком одељењу и њихово стање се прати.

“Има повреда које су тешке природе, за сада су стабилног здравственог стања и биће на даљем праћењу и под терапијом до даљег”, рекао је Јакшић  .

Шесторица  Срба претучена су и ухапшена на кућном прагу без икаквог разлога.

Млађана Миловановић прича да си их пресрели док су ишли за Зубин Поток .

“Бацили су нас на под, наредили да игнемо руке у вис , везали и почели да нас туку , прво мушкарце по леђима и глави , тукли су и моју ћерку , ставили им лисице и одвели их”, каже Млђана.

Ивица, Марко, Предраг и Томислав Миловановић, Милош Орловић и Дејан Димовић ослобођени су одлуком судије основног Суда у Косовској Митровици Љиљане Стевановић која је одбила захтев Тужилаштва да им се одреди притвор. Како сазнајемо она је оценила да тужилаштво није пружило довољно доказа.

Обавештени смо и да је српски члан особља УН, који је ухапшен током акције косовске полиције на северу КиМ, пуштен на слободу и превезен у болницу, наводи се у саопштењу Унмика. Како се наводи, он ће остати у болници ради медицинске процене.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here