Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Ученици осмог разреда данас, последњег дана завршног испита, полажу комбиновани тест који обухвата питања из пет предмета — историје, географије, биологије, хемије и физике.

Претходна два дана осмаци су полагали тестове из српског (матерњег) језика и математике.

Мала матура се ове године полаже у нешто другачијим околностима, због недавних многобројних дојава о бомбама, због чега су појачане мере безбедности. Уместо у 1.260 школа, тестови се полажу у 522 школе.

Прелиминарни резултати биће објављени у петак, 1. јула, а истог дана ученици могу да поднесу жалбу, електронски или у својој основној школи. Након тога, 5. јула биће објављени коначни резултати.

И ове године листа жеља моћи ће да се поднесе путем портала „Моја средња школа“, уз могућност за неограничени број измена и допуна до 6. јула, а родитељи ће 13. јула на порталу имати увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама.

Такође, и упис у средње школе моћи ће да се обави потпуно електронским путем коришћењем наведеног портала.

Повезивањем са системом здравства први пут је омогућен и електронски упис и за све ученике који уписују профиле за које је потребан здравствени преглед, под условом да су га обавили до тренутка подношења електронске пријаве за упис.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here