Mesto za reklamu

Спољнополитички саветник косовског председника Хашима Тачија, Дејвид Филипс, поднео је оставку са образложењем да не жели да буде део плана о подели Косова, пише Коха Диторе.

12.10.2018.

Филипс је навео да је на независности Косова радио више од 30 година и да је прихватио да буде саветник у дијалогу између Приштине и Београда, јер је сматрао да је могуће доћи до споразума који би унапредио владавину права и појачао притисак међународне заједнице на Србију да призна Косово као независну државу у садашњим границама.

“Неки људи у косовским институцијама иду другим путем. Пристали су на корекцију границе, давањем територије Србији. Подела Косова или корекција граница је лош споразум, који неће нормализовати односе између Србије и Косова”, констатовао је Филипс.

Према његовим речима, заговорници корекције границе сматрају да би после тога чланице Европске уније које нису признале Косово, то учиниле, а Вашингтон убедио Русију и Кину да одустану од противљења чланству Косова у Уједињеним нацијама.

“Нема основе за такав закључак. Штавише, корекција границе је историјска издаја народа Косова. Потенцијално је опасна и могла би довести до насиља”, оценио је Филипс.

„Српска стварност“ / Радиоким.нет

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here