Mesto za reklamu
  1. 012019.

Премијер Албаније Еди Рама поздравио је одлуку косовског председника Хашима Тачија да 2019. буде “година НАТО-а на Косову”, истакавши да се ове године обележава и десетогодишњица чланства Албаније у Северноатлантској алијанси.

“Поздрављам праву идеју Хашима Тачија да 2019. годину прогласи годином НАТО-а, 20 година након историјске интервенције Алијансе на Косову. Ове године биће обележена и деценија чланства Албаније у НАТО-у. Нека одлука о отварању границе по принципу ‘Шенгена’ у Морини буде врхунац обележавања године НАТО-а”, написао је Рама на Инстаграму, преноси РТК2.

Председник привремених косовских институција Хашим Тачи прогласио је 2019. годином НАТО на Косову, уз захвалност државама чланицама и образложење да се ове године навршава 20 година од бомбардовања СРЈ, односно, како пише на његовом званичном сајту, “хуманитарне интервенције НАТО-а на Косову”.

У НАТО бомбардовању СРЈ које је почело 24. марта погинуло је између 1.200 и 1.500 особа, а око 6.000 је рањено.

У нападима који су без прекида трајали 78 дана тешко су оштећени инфраструктура, привредни објекти, школе, здравствене установе, медијске куће, споменици културе, цркве и манастири.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here