Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Поводом Дана државности, у нашој Амбасади у Буенос Ајресу, у Аргентини, свечано је отворена изложбена поставка и одржан је пријем који је имао посебан значај за Амбасаду Републике Србије и српску дијаспору у Аргентини.

Током свечаности званицама се обратила директорка Музеја Николе Тесле Ивона Јевтић и том приликом уручила амбасадорки Јели Баћовић вредан поклон – 3 реплике Теслиних личних предмета: цилиндар, пар ципела и пар рукавица.

Донација представља израз захвалности музеја за изузетно залагање Амбасаде на афирмацији Теслиног доприноса науци и цивилизацији.

Амбасада Републике Србије у Буенос Ајресу је протеклих година подржала организовање изложби о Николи Тесли у више градова Јужне Америке.

У знак поштовања и захвалности, компанија Телефоника поклонила је овој Амбасади неколико радних модела Теслиних изума, чиме је основан Салон Николе Тесле у седишту Амбасаде. Поклони Музеја Николе Тесле биће изложени у Салону и као верне реплике оригиналних предмета даће посебан печат нашег великог научника.

Музеј Николе Тесле је данас по свему јединствена институција науке и културе у Србији и у свету. Једини је музеј који чува оригиналну и личну заоставштину Николе Тесле. Најпосећенији је музеј у Србији а такође и музеј са најбогатијом и најплоднијом међународном сарадњом.

Током постојања, музеј је увек тежио да на најбољи могући начин чува Теслину оставштину и да кроз различите активности креира нове могућности за презентовање и проучавање Теслиног живота и рада. Осим перманентног рада на конзервацији и дигитализацији, током 2019. године музеј је остварио и богату излагачку активност.

Изложбе овог музеја обишле су Јапан, Кипар, Атину а своју највећу до сада гостојућу изложбу музеј је организовао у Милану. Међународна сарадња путем гостујућих изложби и промоција живота и рада нашег великог научника су у плану и током ове године.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here