Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Свечаним пресецањем врпце у Крагујевцу је отворена кинеска фабрика “Јанфенг отомотив интериорс” која ће производити комопоненте за унутрашњост аутомобила.

Црвену врпцу пресекли су председник Србије Александар Вучић, амбасадорка Кине Чен Бо, градоначелник Крагујевца Радомир Николић, предствници фабрике Ремон Фос, Мишел Шахлер, Стив Месарош и Милан Раовић, као и предствница запослених Анка Дуричић.

Са отварања фабрике “Јанфенг” у Крагујевцу

Амбасадорка Чен Бо је рекла да је Крагујевац српски град познат по аутомобилској индустрији, по “Застави”.

“Могу рећи да је компанија нашла право место за себе у Србији”, рекла је амбасадорка и додала да ће до 2023. године вредност производње достићи 76 милиона евра.

“Уверена сам да ће отварање фабрике користити развоју фабрике у Европи, али и економском просперитету Крагујевца”, рекла је амбсадорка Чен Бо.

Представник фабрике Стив Месарош је рекао да су изабрали Србију за ширење своје производње јер се аутомобилска индустрија помера ка истоку.

“Многи наши купци и произвођачи су успоставили фабрике у централној и источној Европи претходних година. Ово је добра географска позиција, која може да подржи наше операције у централној Европи и нове планове за ефикасан транспорт”, рекао је Месарош.

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић је рекао да је фабрика за мање од 10 месеци изграђена, са све куповином земљишта, дозволама, градњом и опремањем.

“Ово је прва велика кинеска фабрика у Крагујевцу у којој ће бити запослено 800 радника, 800 породица добиће још једну плату”, рекао је Николић, захваливши кинеској компанији која је препознала потенцијал Крагујевца.

Кинеска компанија “Јанфенг отомотиве интириорс” је светски лидер у производњи компонената за унутрашњост најпознатијих светских произвођача, попут “Мерцедеса”.

Компанија, са седиштем у Шангају, има око 110 производних погона и техничких центара у 20 земаља и више од 32.000 запослених.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here