Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Сектор Б5 обилазнице око Београда, од петље Орловача до Стражевице заједно са новим (левим) тунелом Стражевица, званично је отворен у присуству председника Србије Александра Вучића.

Председник Александар Вучић је током обиласка нове деонице обилазнице рекао да ће та деоница у саобраћају бити данас од 18 сати.

Вучић је истакао да је поносан што се у Србији сада гради 10 ауто-путева и брзих саобраћајница и да само са једним пројектом није задовољан – Фрушкогорским коридором, где има кашњења и због експропријације земљишта.

Све плаћамо на време, рекао је Вучић и додао да на осталим пројектима нема кашњења.

Вучић је рекао да ће се градити и наставак београдске обилазнице до Панчева, са великим друмско-железничким мостом на Дунаву.

Отварању присуствују министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, директори Путева Србије и Коридора Србије Зоран Дробњак и Александар Антић, министар финансија Синиша Мали, отправник послова амбасаде Кине у Београду Тиен Ишу, градоначелник Зоран Радојичић, заменик градоначелника Горан Весић и челници кинеске компаније “Пауер Чајна” и азербејџанског “Азвирта” који граде обилазницу.

На овој деоници обилазнице која је дуга око четири километра, завршена је лева трака аутопута са три моста и лева тунелска цев испод брда Стражевица дужине 720 метара.

Кинеска комапнија “Пауер чајна” азербејџански Азвирт и домаћи подизвођачи увелико раде на изградњи сектора 6 обилазнице од тунела Стражевица до Бубањ потока, где ће се она спојити са ауто-путем Е75 ка Нишу.

Дужина деонице обилазнице око Београда од новог моста на Сави код Остружнице до Бубњ Потока је 20,4 километра и она би требало да буде завршена до краја марта наредне године.

Вредност радова је 207 милиона евра, од чега се 15 процената улаже из буџета Србије, док се преосталих 85 процената финансира од кредита кинеске Ексим банке.

Завршетком радова до Бубањ Потока биће комплетирано око 47 километара ауто-пута од Батајнице до Бубањ Потока.

Претходних година је изграђена обилазница од Батајнице до Добановаца и Остружнице, са новим мостом на Сави који је изграђен поред старог остружницког моста.

Планирана је и изградња наставка обилазнице од Бубањ Потока до Панчева, тзв. сектора Ц, када би цела обилазница била дуга око 69 километара.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here