1. 0 03. 2021.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић отворила је изложбу слика нашег истакнутог уметника Милоша Шобајића којом се истовремено отвара и нови галеријски простор у центру Београда.

Маја Гојковић је том приликом истакла да је за културну сцену Србије важно што ће ова дела бити део трајне уметничке поставке „Комбанк дворане“, чији ће посетиоци добити привилегију коју имају љубитељи уметности у 40 музеја широм света у којима се налазе остварења нашег уметника.

Пред нама су дела сликара о којем је у Паризу, Београду и Лондону објављено пет монографија, у којима су уводне речи дали велики ствараоци међу којима и нобеловац Петер Хандке, што сведочи о уметничкој вредности и међународном признању његовог рада, навела је Гојковић.

Потпредседница Владе је том приликом нагласила да се величина једног дела не огледа само у бојама и изразима, већ и у порукама и мислима које изазива.

Она је додала да, захваљујући ауторовим сликама, скулптурама и инсталацијама које приказују обичног човека у суочавању са свакодневним животом, могу да се наслуте и препознају сви страхови савременог човека, који се неретко осећа изгубљеним у ери глобализације.

Потпредседница Владе и министарка културе је истакла да је претходних година, захваљујући самосталним изложбама, које су организовали музеји, галерије и центри за културу, публика широм Србије имала прилику да види дела Милоша Шобајића.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here