1. 06. 2021.

Немачка компанија “Фишер аутомотив систем”, у присуству председника Србије Александра Вучића, отворила је у Јагодини фабрику у којој ће се производити ауто-делови и додатна опрема за аутомобиле високе класе.

Председник Србије у разговору са грађанима упитао да ли недостаје још фабрика у Јагодини, на шта је добио одговор да је потрбно још фабрика.

Вучић је затим обишао погон и разговарао са радницима којима је пожелео срећан рад, и том приликом је сазнао да они нису само из Јагодине, већ и из Параћина, Ћуприје, Деспотовца, Крагујевца и других места.

Председник је истакао да је веома срећан што су успели да доведу таквог инвеститора у Србију и захвалио власнику немачке компаније Клаусу Фишеру и свима који су у томе учествовали, као и председнику Скупштине Јагодине Драгану Марковићу.

Такође, поручио је да држава жели да свим грађанима обезбеди посао, ако желе да раде.

Председник је указао да су немачке компаније када су дошле у Србију запошљавале око 17.000 радника, док сада запошљавају око 70.000 људи у Србији, што такође говори колики је успех Србија постигла.

Додао је да су то све предузећа са извозом од 100 одсто и да ће “Фишер” извозити за најбоље брендове као што су БМВ, Мерцедес, Ауди…

Представници компаније су упознали Вучића са производним процесом који је потпуно аутоматизован.

Инвестиција “Фишера” вредна је око 40 милиона евра, а у производној хали површине 8.000 квадратних метара радиће 350 запослених.

“Фишер” је производњу у Јагодини почео крајем прошле године у изнајмљеној хали предузећа “Високоградња инжењеринг” где је запошљавао сто радника.

Та компанија своје фабрике има још у Немачкој, САД, Кини и Чешкој, где запошљава око 5.200 радника.

“Фишер” извози у 120 земаља, а његов производни програм намењен је произвођачима аутомобила Мерцедеса, БМВ-а и Фолксвагена.

Прошле године је групација “Фишер” остварила промет од 872 милиона евра.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here