Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Фабрика Континентал аутомотив Србија, у којој ће бити запослено више од 500 људи, отворена је данас у Новом Саду, у присуству председника Србије Александра Вучића.

У фабрици ће се производити напредни електронски системи за управљање возилом, а Вучић је током обиласка фабрике рекао да је реч о напредној технологији коју ће развијати Континентал у Новом Саду.

Представници Континетала упознали су председника са призводима објаснивши му да се ту неће правити, на пример, само инструмент табле и дисплеји већ и паметни управљачки системи. Вредност инвестиције је 140 милиона евра.

Председник Александар Вучић је током обиласка фабрике рекао да је реч о напредној технологији коју ће развијати Континентал у Новом Саду.

Због нових пројеката, тренинг центра лабораторија, али и потребом за новим запослењима, компанија ће свој простор који већ поседује у центру Новог Сада проширити за још 1.500 квадратних метара.

Отварању фабрике просуствовали су и премијерка Ана Брнабић, министарка привреде Анђелка Атансковић и други представници државе и Новог Сада, као и челници немачке компаније.

Нова фабрика компаније Континентал део је пословне јединице Хуман Мац хине Интерфаце (ХМИ) чији је фокус на производима у ентеријеру возила, а циљ им је да корисничко искуство возача и путника учине богатијим и квалитетњим. Континентал је глобални тржишни лидер у том сектору.

Потражња за производима из области аутоиндустрије, који ће се производити у Новом Саду, значајно ће расти у наредном периоду, кажу у компанији.

Та компанија у Новом Саду послује пуне три године у оквиру свог центра за истраживање и развој.

До данас, ова фирма је запослила више од 600 ИТ инжењера, који су део међународног тима за развој технологије, који броји укупно 5.000 стручњака.

Компанија Континентал, између осталог, развија пионирске технологије и услуге за одрживу и повезану мобилност људи и њихових добара.

Основана је 1871. године, а данас послује у чак 59 земаља. Широм својих филијала, развојних центара и фабрика, Континентал запошљава више од 240.000 људи.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here