Mesto za reklamu

07. 07. 2022.

У Новом Саду почео је 21. фестивал Егзит. Капије EXIT фестивала отворене су у 19 сати, а очекује се да кроз њих у четири дана прође више од 200.000 људи!

На Егзиту, и ове године наступају највеће музичке светске звезде, али овај фестивал посебан је по томе што на Петроварадинској тврђави постоји укупно 40 бина и зона. Ове године, карте се продају у више од 100 земаља света.

Најатрактивније концерте и програме Егзита 2022, РТС ће преносити директно на програму РТС 2, све до недеље.

Осим церемоније отварања у програму ТВ преноса од 22.00 часа су: “Back to the future”, “Napalm death”, Senidah, и концерт аустралијске реперке Аметист Амилије Кели, познатије као Иги Азејлија.

Егзит је иначе први велики фестивал у свету одржан након и током пандемије коронавируса.

Тада је и оборен рекорд по броју страних туриста који су за 20 година постојања дошли на фестивал. Прво место где се окупљају је камп, који ове године има капацитет од 4.000 места.

Из организације Егзит фестивала напомињу да је ове године припремљен један од најјачих програмских издања фестивала.

Као највећа имена издвајају се Калвин Харис који наступа у суботу на Главној бини Егзит фестивала, затим Ник Кејв са својом групом “Бед сидс” који наступа у петак, а главна звезда вечери на отварању је хип-хоп дива Иги Азалија.

За оне који су навикли да дочекају дан на тврђави, последњи наступи трају до 8 ујутро на Денс арени и Но слип бини. Свечано отварање и ватромет – традиционално – у поноћ.

Читав контингент четвородневних улазница је распродат још пре неколико дана и очекује се преко 50.000 посетилаца у току само једне вечери, што ће у збиру бити преко 200.000 људи за четири фестивалске вечери.

У сарадњи Србија Воза и Егзит фестивала, уведене су посебне линије на релацији Београд – Нови Сад. На више од 30 редовних дневних полазака, до 11. јула, за фестивалску публику уведени су и специјални поласци између 23 сата и 04.30, а посебна погодност је што ће се возови заустављати на станици Петроварадин, у непосредној близини одржавања фестивала.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here