Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић саопштио је данас да изјаве вође покрета Самоопредељење и кандидата за председника Владе привремених институција самоуправе на Косову и Метохији Аљбина Куртија представљају противљење регионалној сарадњи.

У изјави за јавност се између осталог истиче:

“Наш регион увелико касни са успостављањем интензивније економске сарадње и за нама су пропуштене деценије и бројне пропуштене шансе, а једино што је исхитрено јесу критике које Аљбин Курти упућује свему што није у складу са прошлошћу у којој и даље живи.

Управо су његово противљење регионалној сарадњи и популистичке изјаве, попут оне о реципроцитету у односима Београда и Приштине, део репертоара из мрачне прошлости.

Курти нема ни економски план ни могућност да сагледа визије стабилног и просперитетног региона, и уместо тога једино уме да свакодневно нуди мржњу и шовинизам.

Курти је доследан и методичан у својој ретроградној политици зато што је свестан да за ратнохушкачке поглавице попут њега нема места у мирнодопском свету”, навео је Ђурић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here