Mesto za reklamu
  1. 11. 2018.

Министар културе и информисања у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић отворио је Културни центар Србије “Иво Андрић” у Пекингу, оценивши да ће ова установа допринети томе да се култура и уметност Србије још боље представе кинеској публици.

Вукосављевић је том приликом истакао да су нас стратешко партнерство двеју земаља, пријатељство и веома динамична сарадња у области културе и уметности определили да у уметничком кварту 798 у Пекингу заснујемо место где ће кинески грађани моћи да упознају српску културу.

Такође, како је додао, тамошња јавност ће бити информисана и о Србији као туристичкој дестинацији, и то разноврсним фестивалима и културним наслеђем, пре свега средњовековном баштином.

Вукосављевић је изнео уверење да Културни центар неће бити само дом српске културе, већ и истинска кућа пријатељства српског и кинеског народа.

Министар културе и туризма НР Кине Лу Шуганг подсетио је на то да су владе двеју земаља подржале отварање ове установе, као и отварање Кинеског културног центра у Београду наредне године.

Отварање Културног центра Србије у Пекингу је велики догађај и за кинески народ, јер му пружа могућност да више сазна о српској култури у прошлости и садашњости, објаснио је он.

Након званичног отварања, мултиинструменталиста Слободан Тркуља је одржао концерт.

„Српска стварност“ / владасрбије.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here