Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

На Дивчибарама, зимском центру најближем великим градовима у Србији – Београду и Новом Саду, отворен је најмлађи и највећи хотел “Црни врх”, у присуству председника Србије Александра Вучића и министра за трговину, туризам и телекомуникације Расима Љијаћа. Председник Вучић је одговорио и на више питања новинара која се односе на актуелне политичке теме.

Вучић и Љајић су, са власником, братом прослављеног кошаркаша Милоша Теодисића, Јованом Теодисићем, обишли хотел категоризован са четири звездице, који се простире на три нивоа и располаже са 111 опремљених смештајних јединица – соба и апартмана, различитих типова и величина.

Вучић: Још више ћемо помагати домаћим инвеститорима

Држава ће још више помагати домаћим инвеститорима који су зарадили новац у свету и хоће да га уложе у нашу Србију, поручио је председник Александар Вучић отварајући хотела “Црни врх”.

Вучић је захвалио Милошу и Јовану Теодосићу, како је рекао, на том фантастичном улагању вредном 7,8 милиона евра, које ће доћи и до 10 милиона евра.

“Хоћу да се захвалим на томе што су уложили огроман новац, напорно су радили, зарадили и уложили у Србију. Толико сам захвалан и поносан на ову породицу што је ово учинила за своју земљу. Могли су да уложе било где у свету, али су се одлучили за своју земљу. Хоћу да честитам и Расиму, ово је десети велики пројекат за хотеле који помажемо, сви су са више од 800.000 евра. Помажемо јер хоћемо да развијемо инфраструктуру. Што би наши фудбалери ишли у друга места, када имамо дивне Дивчибаре, Врдник, одлчан Златибор. Зато што нам се увек чини да је туђе лепше. Мени ово феноменално изгледа. Ваздух је овде бољи него тамо”, рекао је Вучић.

Додао је да је први Милош Обреновић увидео значај Маљена и да та планина има посебан значај за Србију.

Како каже, капацитети су дивни, а држава ће преузети на себе пут од Крчмара до Дивчибара, као и телекомуникационе мреже и водоводну мрежу.

“Ви обезбедите плацеве и све што је људима потребно по питању инфаструктуре”, рекао је Вучић, и додао да ће урадити пут Иверак-Лајковац, како би до Ваљева требало само 45 минута.

Вучић је нагласио да је зато важно да се донесе План развоја Србије до 2025. године и да се убрза његова реализација.

Казао је да ће држава помоћи и да се напреви велики траванати терен за фудбал, као и да ће бити урађен још један са вештачком травом, а да је Фудбалски савез обећао да ће урадити рефлекторе. Како је рекао, Дејан Станковић је обећао да ће ту довести фудбалере Црвене Звезде, уместо да иду на припреме у Словенију.

Вучић је најавио да ће бити урађен пут од Крчмара до Дивчибара и да ће се стизати за само сат времена до тог центра, као и да ће се урадити потребна инфраструктура, водовод и канализацију преко Канцеларије за јавна улагања.

Председник је најавио и да ће врло брзо почети градња брзе саобраћајнице од Иверка до Лајковца и да ће моћи од Београда од Ваљева да се стигне за само 40 минута.

Како је рекао, Конрад Хилтон, власник ланца чувених хотела, је рекао да може да се буде успешан ако се ради сваког дана напорно и да је важно без обзира на грешке да се борите и устајете.

У хотелу је запослено 80 радника, садржи велнеш и спа центар опремљен затвореним базеном, биосауном, парним купатилом, теретаном, ђакузијем, а поседује ресторан, бар и лоунџ – бар, као и играоницу за децу.

У оквиру хотела налази се и Конгресна сала са капацитетом од 350 седећих места, а за развој спорта и спортисте различитих врста, од посебног значаја је што се уз сам хотел гради модерна спортска дворана, по стандардима ФИБА, повезана топлом везом са главним објектом, а погодна за организацију такмичења, домаћих и међународних.

Спортска дворана, која ће имати пет спортских терена – за кошарку, фудбал и друге спортове, биће завршена, према најавама, 2020. године.

Изградња хотелског комплекса, који ће допринети и развоју туризма у делу западне Србије, трајала је мање од две године, а приликом градње водило се рачуна о екологији, енергетској ефикасности и изворима обновљиве енергије.

Избор природног материјала – билећког и пиротског камена, дрвета и других материјала, хотелу помаже да се што боље уклопи у планински амбијент који га окружује.

Отварању хотела, који је смештен у мирном окружењу борове шуме, а чији се целокупан комплекс простире на 2,2 хектара земљишта, присуствује и велики број српских спортиста и спортских радника, међу којима су и легендарни кошаркашки тренер Душан Дуда Ивковић, председник Кошаркашког савеза Србије Предарг Даниловић, прослављени фудбалер, нови тренер ФК “Црвена звезда” Дејан Станковић и бивши фудбалер тог клуба Марко Пантелић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here